ASBEELDJES VAN ZANDLOPER

Asbeeldjes en urnen

Asbeeldjes zijn we gaan maken door de intensieve samenwerking met uitvaartverzorging Monica Zeegers. Na het samen behalen van de 2e plaats bij de Funeral Award 2009, ontstond eigenlijk als vanzelf de vraag of we onze al bestaande dan wel nieuwe beeldjes konden maken die  geschikt zijn om een stoffelijk aandenken in te bewaren.
Na gebleken succes hebben  we naast de webshop van Atelier Davinci,  een webshop gemaakt die meer rekening houdt met specifieke en persoonlijke wensen bij het ontwerpen en maken van asbeeldjes: Atelier Zandloper.

Zo is het heel goed mogelijk om verschillende asbeeldjes met het zelfde ontwerp te leveren aan de verschillende belangstellenden.
Omdat elk asbeeld in ons eigen atelier ontworpen en gemaakt wordt, zijn speciale wensen voor ons geen probleem.
Naast de asbeeldjes ook voorbeelden van de trouwringen die vermaakt zijn als een herinnering zijn hier, ook als inspiratie, te vinden.

zandloper.nu. Asbeelden en assieraden

Wat is een asbeeldje?…

In een beeld kan een stoffelijk aandenken van een overledene geplaatst worden. In de binnenzijde van het door ons gemaakt asbeeldje of in de sokkel hiervan wordt een ruimte geschikt gemaakt voor een vulling.
Een met as of een aandenken gevuld kokertje wordt onopvallend in het asbeeldje verwerkt. Zo wordt een persoonlijke herinnering gemaakt die in elk interieur een plaats zal kennen.

Wij maken echt alle beeldjes en urntjes zelf. Hierdoor is exclusiviteit mogelijk in vorm en materiaal. Alle in de webshop aangeboden modellen zijn door onszelf bedacht en gemaakt dus is een “eigen inbreng” altijd mogelijk.
Standaard maken we de beeldjes in een verbronsde tinlegering, maar andere materialen als brons, zilver en zelfs goud zijn heel goed mogelijk. Tot en met het verwerken van edelstenen toe. In goudsmeden meer dan 35 jaar ervaring.

Sokkels worden meestal in graniet en basalt gemaakt, hoewel een persoonlijke wens in glas, marmer, hout of ander materiaal heel goed mogelijk is.
Juist een ontwerp wat wij in samenspraak met de vrienden en nabestaanden maken zijn goed in verschillende materialen mogelijk.
Omdat we onze eigen grenzen in het “kunnen” heel goed kennen werken we samen met een keramiste en een meubelmaker voor de andere materialen.

beeld helpende handen

Vullen. Hoe gaat dat?

U stuurt een kleine hoeveelheid as ( track & Trace, verzekerd of aangetekend! ) in een goed afgesloten verpakking (zoals een knijpzakje van kunststof) naar ons adres. Na ontvangst beginnen we met het maken van het beeldje.
De as wordt in  een glazen flesje gedaan en  in de sokkel verwerkt. De ruimte in de sokkel wordt hierna van de omgeving afgesloten, dus het glazen flesje is niet meer zichtbaar.
Om mogelijke ongerustheid bij onze klanten weg te nemen , nemen wij een aantal foto’s die we via Whatsapp (mobiel nummer noodzakelijk) naar u zenden van de plaatsing van het flesje.
De eventueel resterende as wordt bij het afleveren van het beeldje uiteraard aan u geretourneerd.

Mocht u zelf het flesje willen vullen, dan zenden wij u een kunststof trechtertje en een lege glazen ampul  toe, die u dan gevuld naar ons retourneert.
Indien u ook het flesje zelf wenst te plaatsen, dan kan dat natuurlijk. Wij sturen dan met het beeld materiaal mee waarmee u de sokkel na plaatsing kunt afsluiten.

Voor overleg of informatie kunt u ons e-mailen of bellen. Een herinnering blijvend gemaakt in een klein monument wat geheel naar uw zin is.